Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

Ένα από τα οικογενειακά κειμήλια που μας άφησε ο παππούς είναι και μια Αγία Επιστολή.
Πρόκειται για το γνωστό ανάγνωσμα που κυκλοφορούσε ευρέως τις παλαιότερες εποχές στους κύκλους των πιστών και φυσικά έχει αμφισβητηθεί η γνησιότητά του από πολλούς.
Τυχαία τη βρήκα σε ένα συρτάρι και αμέσως θυμήθηκε την ιστορία της.
Κάπου στα βουνά της Πίνδου στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου ένας στρατιώτης, δεν θυμάμαι από που, διάβαζε το βιβλιαράκι κάθε βράδυ, φυσικά γινόταν αντικείμενο σαρκασμού από πολλούς συστρατιώτες και από τον παππού. Όλοι ωστόσο που κορόιδευαν την πίστη και ευσέβεια του στρατιώτη δεν είχαν δει το βιβλιαράκι από κοντά. Κάποτε ο παππούς πλησίασε τον στρατιώτη και τον ρώτησε, τι είναι αυτό που διαβάζει κάθε μέρα με τόση προσήλωση, ενόσο οι όλμοι πολλές φορές έσκαγαν γύρω τους.
Ο άγνωστος στρατιώτης του έδειξε μια μικρή τρύπα στο εξώφυλλο, βλέπεις του λέει αυτή τη μικρή οπή? κάποια στιγμή σε μια από τις μάχες του εμφυλίου μια σφαίρα τρύπησε μόνο το εξώφυλλο, στο σημείο που στο εσωτερικό του υπήρχε ζωγραφισμένος ένας σταυρός.
Πως να μην τη διαβάζω κάθε μέρα, πως να μην πιστεύω στο θαύμα?? αφού η χάρη του Θεού μου έσωσε τη ζωή. Τότε παραδόξως του τη χάρισε. Ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα ο εν λόγω στρατιώτης δέχτηκε στο κορμί του έναν όλμο και άφησε την τελευταία του πνοή σε κάποια από τα βουνά της Πίνδου σκοτωμένος από χέρι αδελφικό.
Κακώς δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες που μου έλεγε ο παππούς, του άρεσε να μιλάει με τις ώρες για τον εμφύλιο μόνο που εγώ βαριόμουν, τόσο μυαλό είχα.
Είχα αμφιβολίες για τη δημοσίευσή της, αλλά ας με συγχωρέσει η ψυχή του στρατιώτη και του παππού. Η δημοσίευση ας γίνει προς δόξα Θεού προς δόξα της πίστης.     

Όπως βλέπετε η τρύπα από τη σφαίρα βρίσκεται στο εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο είναι ακέραιο
στην τρίτη φωτο φαίνεται η τρύπα της σφαίρας πάνω στο σημείο του σταυρού. Πάνω διακρίνεται ένα γυναικείο όνομα, Αρετή, ήταν η αδελφή του, η οποία δώρισε την Αγία Επιστολή στον αδελφό της πριν φύγει για τον πόλεμο.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου